Påsklovet | Easter Break

Påsklovet


Det franska påsklovet är inte lik den finska. De flesta fransmännen är katolska och mera religiösa än oss finnar. I Frankrike får eleverna två veckor ledigt till påsken och de flesta vuxna får några dagar ledigt från sina jobb. På påsken brukar de flesta familjerna gå till kyrkan och spendera tid med varandra och det gjorde vi också. Min familj kom och hälsa på mig till Limoges till några dagar i början av lovet. Det var roligt att träffa dem efter nästan två månader. Jag visade dem runt i Limoges i några dagar tills de måste åka hem igen. När de skulle åka tillbaka till Paris för att flyga hem igen följde vi med dem. I Paris bodde vi med min värdfamiljs släktingar i några dagar. Första gången vi var i Paris hann vi inte göra mycket men nu hade vi mycket mera tid att se staden. Vi såg bland annat Versailles slott, Louvren och Rådhuset. Vi gick också runt i de stora butikerna i Paris centrum.
Min vistelse i Paris slutade med att vi körde i Asterix och Obelix parken där vi spenderade den sista dagen. Parken var full av bergochdalbanor och det fanns till ock med ett delfinarium. Parken var min favorit del av Paris. 
När vi åkte tillbaka till Limoges tog vi på misstag fel motorväg och resan som vanligen tar 4 timmar tog över 6 timmar. Resten av mitt lov använde jag för att slappna av och göra skoluppgifter.






The french easter holiday is alot more religious than the finnish one and the school break is alot longer. My family came to visit me during the break and they got to see Limoges for themselves. When my parents went to Paris we followed them and stayed there for a couple of days after they went. We visited the Louvre, Versailles and Parc Asterix before we went home again.

Kommentarer